top of page

ŽIVOT JE

multižánrový festival pro radost

Přednášky

Již jako malá jsem se zajímala o vše kolem sebe, stejně jako všichni ostatní. Ale stejně tak jsem ze zajíma, co je za tou pomyslnou hranicí našeho těla - pod kůží. Co je tam uvnitř? A jak to tam funguje? Kdo to řídí?:) To mne vedlo ke studiu a následně k práci ve zdravotnictví. A mimo to, co je schované pod kůží, jsem se zajímala i o to, co vidím, když zavřu oči. A fascinovalo mne, že i za zavřenýma očima se odehrávají příběhy a žije se život v mojí hlavě. :) A nejen v té mojí... A tady někde. uvnitř v nás, v našich tělech a naší mysli, to všechno - ŽIVOT - vlastně začíná a také končí. A možná je vše ještě trošku jinak a vlastně skrze toto všechno, o čem budu mluvit, ten Život "teče".:) 

"

Život je v nás, Život je zázrakem za zrakem

"O tom, jak obrovský je Život v našem těle a o tom, jak obrovskou sílu má."

Lenka Grünbergová

O mužích, o ženách - o nás. Ze Stínové rady pro reklamu nám přijede popovíat Lenka Grünbergová, která se odborně zajímá o ženská práva a genderové otázky již několik let pracovně i občansky aktivně. "Moje přednáška bude o tom, jak a proč jsem se začala věnovat tématu, které ve společnosti budí tolik vášní - rovnosti žen a mužů, resp. genderové rovnosti. Také o tom, jak se mi povedlo můj zájem propojit s pracovním životem. Co mi to dává, co mi to bere a proč je to

občas boj, co stojí za to."

Život je boj - někdy. Ale stojí za to - vždycky.

Monika je spoluzakladatelkou iniciativy Czechitas, která boří mýty a stereotypy ve světě informačních technologií. Pomáhá ženám vidět IT jinak a mění jejich životy. Mimo kariérní rozvoj absolventek Czechitas kurzů má na starosti business strategii v Čechách i v zahraničí. Miluje svoji práci, rodinu a Česko. Od dětství tancovala a vymetala jednu soutěž za druhou, dnes holduje jakémukoli sportu s prknem, na vodě i na sněhu a nepohrdne dobrým vínem ani tancovačkou do rána. Život bere jako jednu pořádnou jízdu a Czechitas k tomu všemu neodmyslitelně patří. (klidně zkraťte) Monika vám poví příběh, jak se postavila na vlastní nohy, opustila stabilní místo ve firmě a vrhla se do sociálního podnikání. Prozradí vám, jak se k tomu všemu dostala a co jí na téhle cestě nejvíce inspiruje a naopak, co je pro ni nejtěžší.

Změna je život

♥ Vypisuji se na internetech a takových těch fejsbůcích ze svých niterných pocitů během období těhotenství a mateřství, posílám dále své zkušenosti, znalosti ohledně stravování a inspiraci všem, kteří si pro ni přijdou. ♥

Život přijímám takový, jaký je v celé své kráse i temnotě. Se vším, co mi do života přišlo a ještě přijde, se učím pracovat na základě jednoduchých vzorců. :-) Již od těhotenství se zabývám programy a vzorci chování, které se nám ukládají a my jsme se je nenaučili od dětství kontrolovat. Přijíždím vám předat pár svých osobních metod, jak zvládat žití, ať už jako jednotlivce, v partnerství, nebo v roli maminky.

Život je jen o umění spouštět ty správné programy

Dalším ze zahraničních hostů je Gabriel Vivaz Martinez původem z Venezuely - herec, objevovatel, divadelní učitel a lektor řeči těla pro mládež se zdravotním postižením a v nebezpečí sociálního vyloučení. Zaměřuje se na divadlo jako sociální intervenci, divadlo a rozmanitost, nové scénické jazyky a neverbální komunikaci “V sociálním životě obvykle věříme, že slova jsou nejdůležitějším nástrojem, kterým musíme komunikovat s ostatními. Ale komunikace je bohatý proces, kdy nám naše těla, mysl, pocity a hlasy (náš zvuk, nejen naše slova) společně pomáhají se vyjádřit. Pokud se všichni naučíme naslouchat sami sobě, pak se naučíme lépe poslouchat i ostatní a společné sdílení a vytváření komunity bude silnější a efektivnější. Život je o tom být šťastní dohromady.”

Život je komunikace

Život je energie. Té má Petr Wagner, tvůrce osobností a zakladatel a majitel oblíbené lyžařské a snowboardové školy Sherpa Ski and Board School, na rozdávání. Mimo jiné založil projekt Skicamp.cz, jehož náplní jsou výukové, testovací a motivační akce v Alpách, také projekt Propojme.se, což je více než poradenství o životě :) Manžel, otec, lyžař, biker, řidič, promotér Petr Wagner promluví v sobotním bloku přednášek "Tak nějak o všem. Vesmír má rád harmonii, takže bych neměl mluvit "jen o lyžařské škole". :)#ucimesrdcem

Život je..

energie

Cathy Manousaki pochází z Řecka, aktuálně žije v Lotyšsku a vede tréninky zaměřené na osobní rozvoj především v Holandsku. Podle ní je život plný barev a světla. Život je láska. Život je cesta. Každá osoba si může zvolit směr, kterým chce jít. V něm je pak člověk schopen vytvářet vlastní cesty a měnit sny ve skutečnost! Proč své sny následovat když už jsou vlastně ve Vás? Co chcete? Co vás drží přes noc vzhůru? Kdy jste naposledy udělali něco poprvé? Jste tvůrcem svého vlastního života! A ve vašem životě si vy volíte barvy. "Ve své přednášce budu sdílet o mé osobní cestě přijmutí a milování svých barev v mém životě, a to jak z osobních, tak z odborných hledisek. O Active Rainbow, jak žiji svou vášeň a věnuji svůj život dobru a podpoře mladých lidí v jejich vlastním rozvoji. Budu sdílet mé barvy s krásným publikem Zivot je. Jsem šťastná a hrdá, že mohu být součástí."

Život je láska

Jsem původně zdravotní sestra. Po 20 letech praxe jsem odešla ze zdravotnictví s rozhodnutím, že vezmu zodpovědnost za své zdraví do vlastních rukou, aby se ze mne někdy nestal pacient. Prošla jsem spoustu kurzů, seminářů a pochopením, že v první řadě si musím pomoct sama sobě a pak teprve mohu pomáhat ostatním. Dnes se už skoro 20 let živím masážemi. Jsem Průvodce Léčebných kódů ve 12 kategoriích. A největší odměnou pro mne je, když ode mne klienti odcházejí a je jim dobře nejen na těle, ale i na duši. ".... a když je to jinak, není to naše chyba, ale chyba programů, které máme v sobě nahrané. Co s tím? Změnit to můžeme pomocí Léčebných kódů, které možná znáte z knihy Dr. Alexe Loyda. Chci Vás blíže seznámit s univerzálním Léčebným kódem a jeho praktickým používáním, s postupem, který vypracoval Dr. Loyd pro rodinné léčení. "

Život je plný Lásky, Radosti, Hojnosti a dalších báječných věcí!

Je mi 30 (ale spíš tak 2 x 15), vystudova jsem novinařinu, živím se grafikou, reklamou, PR a marketingem. Mám zlozvyk pouštět se do mnoha věcí najednou, pracovat zadarmo a snažit se zlepšovat svět. Občas si toho někdo všimne a mylně si myslí, že je třeba to vyzdvihovat (Forbes, Laskavec). Mimo to vedu svoje noviny www.zlinskynocnik.cz a bubnuju v kapele Mers. "Nemám žádný návod na život, ale zkusím vám nastínit, co všechno se dá dělat (nebo aspoň, o co se pokouším já). Pokud si pár z vás potom řekne "hej, měl bych taky začít něco dělat" budu to považovat za úspěch."

Život je příležitost

Jana Fedorčák van Copenolle, terapeut duše i těla. www.tancimzivotem.cz Inspirátorka pro ty, kteří chtějí ŽÍT SNADNO, LEHCE A HRAVĚ. Používám terapii metodou RUŠ- vyplutí z programů k NALEZENÍ nádherného potenciálu klienta. Co nejkratší cestu k BYTÍ, k SOBĚ. Práci s TĚLEM a POHYBEM, tanec, jóga s LÁSKOU k SOBĚ. Provázím lidi MEDITACÍ. Učím, jak používat mysl a jak životem TANČIT s LEHKOSTÍ. "Přednáška o mé práci s individuální terapií RUŠení programů v podvědomí. Příklady z 9ti leté praxe. Vesmír každého člověka je jeho vlastní, programy jsou překážkou na cestě naší duše, aby si užívala ŽIVOT v nejradostnější podobě. Také o tom, jak pracovat se svou myslí, aby život byl stálá dovolená a abychom ve svém pravém JÁ. Více na www.tancimzivotem.cz, zvláště v blogu."

ŽIVOT je RADOSTNÝ TANEC, který se děje a my si jej užíváme

Páteční blok přednášek uzavře Zuska Lenhartová - zakladatelka a předsedkyně organizace Pomáháme lidem na útěku. PLNU od roku 2015 koordinuje dobrovolnickou humanitární pomoc uprchlíkům na tzv. Balkánské trase. Zuzana sama pětkrát vyjela jako dobrovolnice do Maďarska, Řecka a Srbska. "Budu povídat o tom, jak vznikla česká dobrovolnická pomoc uprchlíkům a posléze také organizace Pomáháme lidem na útěku. Ukážu fotky "z terénu" a povyprávím zážitky a informace z Balkánské trasy. Budu vyprávět o tom, jaké to je, pomáhat uprchlíkům, kdo jsou čeští dobrovolníci a kdo uprchlíci a proč je to celé trochu jinak, než jak to vypadá v českých médiích."

Život je o umění pomáhat

Malé děti sní o tom stát se popelářem. Czech Zero Waste sní o tom žít životem, ve kterém popeláře nebudeme potřebovat. Chce žít život bez smetí. Každý den spatří světlo světa nové tuny odpadků. Většina z nich skončí na skládkách, v oceánech nebo jen tak se někde povaluje ve městě, v lese, na polích. Část je spálena a jen malinko se zrecykluje. V paralelním vesmíru s názvem zero waste se většina odpadu vůbec nevytvoří, část je zrecyklována a malá část se rozloží. Czech Zero Waste zkoumá, jak se dá bezodpadovým životním stylem žít (nejen) v České republice. "Představte si, že doma nemáte koš,před barákem popelnici. To je cíl, kterého se snažím dosáhnout životem bez odpadu. Po roce a půl vím, že je to správná cesta a že nemusí být nutně obtížná. Na přednášce "ŽIVOT jde bez odpadu" vám krátce představím proč a jak žít bez odpadu, ale hlavně nechám prostor na vaše dotazy, aby byla přednáška pro vás osobně co nejpřínosnější." zve na přednášku o Czech zero waste Helča Škrdlíková - v sobotním bloku přednášek.

Život je bez odpadu

Miroslav Peřina

Bublinář

"Jsem 21 letý student biochemie na UP v Olomouci, ve volném čase předvádím pokusy v Pevnosti Poznání, popularizuji vědu a dělám bublinové show. Rád rozdávám lidem a hlavně dětem radost a ukazuji jim krásu chemických experimentů.O tom jak je existence nás všech vázána na chemii, že jsme složeni ze stejných základních kamenů, jako vše kolem nás. Že život je jedna velká chemická reakce a je v našich rukou jak proběhne a jaké budou její produkty."

Život je chemie

ŽIVOT JE škola o životě - o tom nám v pátečním bloku přednášek poví Kadlíček Pavel 180cm/80kg. Cestovatel, muzikant, cyklotramp, sportovec, blogger, divadelník, glosátor. Tvrdohlavý, citlivý, romantik. "Moje cestovatelské povídání bude z těch "na přání". Po svém návratu z Arménie jsem se totiž rozhodl, že nebudu dělat přednášky o této cestě. Musel bych totiž mluvit o kráse arménských a gruzínských duší, o jejich umění žít a pomáhat. O jejich chudobě a strastech, které eliminují denně skvělým jídlem, pitím, hudbou či tancem s takovou grácií, že typický - věčně naštvaný Čech by se musel nad sebou zamyslet. A já nerad "nasírám" typické, věčně naštvané Čechy. Udělám tedy na přání výjimku a popovídám o zjištění, že čím více jste chudí, tím více cítíte, kterak Život Je."

Život je škola o životě

Pavel Jakeš a Michaela Kristlová Jakeš

Pj a Miki 

Pj je zrzavý vousáč, který přežil leukemii, sepsi, čelní autonehodu a v 27 letech to završil rozbitou lebkou a krvácením do mozku. Všechno přežil, vlasy mu vždycky dorostly a zůstaly mu jenom jizvy na kůži a jedinečný pohled na vlastní život. Miki je malá blondýnka, která zůstala sama na druhé straně světa s přítelem, který chrchlal krev z nosu a upadal do kómatu. Musela o něj bojovat, nepoddat se strachu a naučit se pěkně hlasitě nadávat v angličtině. Před rokem a půl jsme ve Vietnamu společně zažili boj o život, každý z trochu jiného postavení. Muž umíral a malá žena ho zachraňovala, zažili jsme spolu krušné časy a strachy, ale nikdy jsme tomu druhému nepřestali věřit a díky tomu jsme teď tady, šťastni a a spolu. Chceme mluvit o tom, jak se postavit strachu, jak bojovat a jak v sobě najít sílu. Ukázat, že doktoři ne vždycky mají pravdu a že přežít jde i nepřežitelné, pokud tomu věříte. A taky připomenout, že v životě se Vám může stát i to, o čem byste řekli, že zrovna Vám se to přece nikdy nestane!

Život je teď.

bottom of page