top of page

ŽIVOT JE

multižánrový festival pro radost

Doprovodný program

"Zamiluj se do svého těla s Katry" 

Až z Bulharska doletí na festival jedinečná Katrine. Na Workshopu "Zamiluj se do svého těla s Katry" budeme zkoumat sami sebe - prostřednictvím vizualizací a přání. Osvobodíme se a naše mistrovská díla zarámujeme. Prozkoumáme naši flexibilitu a pozice, ve kterých se můžeme cítit spokojeně a soustředěně - a zároveň u toho vypadat dobře! Budeme “all over the box” Uvidíme se v 18:18 v magické zóně!

3-2-1 střih! Letošní ročník festivalu bude zahájen kreativním workshopem s Papero amo! “Vyrob si s námi dvě originální přáníčka, která pak udělají radost někomu, koho máš rád!” PAPERO AMO je neobyčejné papírnictví, které nabízí materiály na tvoření kreativních fotoalb, přáníček, deníčků a prakticky čehokoli papírového, čemu lze vdechnout ŽIVOT. Papero Amo své zákazníky podporuje především hromadou inspirace, přátelskou komunitou a originálními produkty. Každý měsíc připravují speciální balíčky (kity), které jsou plné těch nejnovějších materiálů a vlastních výrobků, které nikde jinde nenajdeš. Navíc je nabídka neustále rozšiřována o nové kartičky, razítka, výseky, samolepky a ozdoby. "Naším cílem je tvoje spokojenost a radost z tvoření. Jsme prostě inspirace pro tvé příběhy. S láskou. PA (Anička + Pavlína)"

Workshop NA DVOJKU s Papero amo odstartuje v pátek 14.7. v 17 hodin v sokolovně a potrvá hodinku, Anička se zvládne věnovat maximálně 12 lidem, proto si zajisti své místo a zapiš se na odkaze pod příspěvkem. Na kurz si nemusíš nic nosit, všechny materiály a pomůcky budeš mít k dispozici:)  

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfNVpuUAHYjUZunEB-9_XiKohPKG1HT1uj8KC54HaMDOaDjug/viewform

Cidre

Jsme poslové světla, jsme poslové dobrých zpráv. Vzpomínáte na úsměvy, které nám všem loni vyloudil domácí Cidre99 ?:) Tak letos dorazí zase!:) Volejte sláva a tři dny se radujte. K tomu již tradičně regionální a poctivé pivo z Pivovar Chomout a máme radost, že můžeme dát prostor i malému milému Pivovar Cestář! Bude veselo:)

Už jste někdy zkoušeli naštvaně vyslovit slovíčko "bublinky"

"O tom jak je existence nás všech vázána na chemii, že jsme složeni ze stejných základních kamenů, jako vše kolem nás. Že život je jedna velká chemická reakce a je v našich rukou jak proběhne a jaké budou její produkty." Už jste někdy zkoušeli naštvaně vyslovit slovíčko "bublinky"? Zkuste to. Nejde to:) V pátek po workshopu Papero Amo (na které mimochodem zbývají poslední volná místa a stále se můžete přihlásit) nás o tom přesvědčí Miroslav Peřina - v pátek 14.7. v 18 h u sokolovny:) Pro malé i velké. Přijďte. Život je.

Na festivale bude letos taky pořádný kafe!:) Pražírna výběrové kávy z Olomouce Gnome's coffee v současné době nabízí výběrové kávy z Etiopie a Rwandy. Obě tyto kávy připravuje alternativním způsobem - filtrováním přes papírový filtr - obě tyto kávy jsou "světle pražené", tudíž zdravější pro lidský organismus než kávy, které normálně koupíte v obchodech. Cascara je sušená dužina kávové třešně, která roste kolem kávových zrn. Při zpracování kávových plodů se cascara odděluje od zrn a většinou vyhazuje. "Jelikož se snažíme jít cestou "zero waste", připravujeme z cascary čaj či limonádu s obsahem cofeinu. Máte se na co těšit."

Tak to je pecka! Mezi další hosty, kteří za námi dojedou až z Bulharska patří parta Combino Circus, která nás naučí žonglovat, předvede ukázky moderního cirkusu a večer po setmění se můžeme těšit na ohnivou show. Nenechte si to ujít! "Jsme Combino circus a uděláme pro vás cirkusovou a ohnivou show a wokrshop žonglování se spoustou potěšení a radosti pro všechny. Jsme z Bulharska a v létě 2017 máme tour po Evropě. Moc rádi Vás potkáme, poznáme a posdílíme nějaké to štěstí na Vašem festivale."

V neděli po ranním protažení a snídani v trávě nás čeká workshop improvizačního divadla s herci z divadelního souboru J.K.Tyl Brodek u Přerova. "Budeme hrát, budeme si hrát a možná si budeme na něco hrát. Brodecká impro-skupina se opět po roce představí se svým pojetím divadelní improvizace. Herci si v ní říkají hráči, protože víc než divadlo a hraní se jedná o hraní si. Cílem a zároveň základním předpokladem je otevřít všechna stavidla ve svém mozku, která nás v běžném životě mimoděk cenzurují a zkoušet být co nejvíc kreativní a ve své kreativitě pohotový. Situace vznikají za pochodu a všechno se může měnit jedním slovem, větou či pohybem. Můžete být kdokoli, dělat cokoli, být v jakékoli době na jakémkoli místě. Přijďte se v neděli ráno zapojit do workshopu divadelní improvizace. Začínáme rozcvičkou a pokračujeme až k disciplínám, které někteří z vás znají z české Improligy. Ti ostatní poznají. Jak říká jeden reklamní slogan: " Je lepší hrát, než se jen dívat"

" Je lepší hrát, než se jen dívat"

bottom of page